Torqeedo, WaterWorld, Kräutler ja muut
Myydyimmät sähköiset sisäperämoottorit
Suositut sähköiset sisämoottorit
Löydät kategorioista helposti oikean moottorityypin ja sopivan mallin veneeseesi. "Mitä sähköisiä sisämoottoreita veneeseeni on saatavilla?" – Täältä löydät lähes kaikki markkinoilla merenkulkuun saatavilla olevat valmistajat ja mallit.
Et ole varma, mikä sähköinen sisämoottori sopii parhaiten? Soita meille! Meillä on valikoimassamme 75 erilaista sähkömoottoria yli 10 valmistajalta.
Sähköisten sisämoottoreiden erityispiirteet
Sähköisiä sisäperämoottoreita on saatavilla eri teholuokissa. Verkkokaupastamme löydät kaikki vaihtoehdot 2 kW:sta aina 150 kW:iin (210 hv) asti. Tarpeen mukaan tarvitset siirtymäajossa noin 1–2 kW tehoa venekiloa kohden, liukuajossa tarve kasvaa eksponentiaalisesti.
Sisämoottorisi ohjaus onnistuu joko kauko-ohjaimella tai kiinteällä kaasukahvalla yhdessä ohjauspyörän kanssa. Jos veneessä on jo olemassa oleva akselisto, voidaan sähköinen sisämoottori helposti kiinnittää nykyiseen akseliin. Potkuria voidaan näin käyttää edelleen.
Sähköiset sisäperämoottorit toimivat ulkoisella akulla, joka liitetään sähkömoottoriin. Suosittelemme käyttötarkoituksesta riippuen moderneja litiumakkuja tai AGM-akkuja merikäyttöön. Lisäksi tarvitset laturin, ja halutessasi voit käyttää myös aurinkopaneeleja lataukseen.
Sähköiset sisämoottorit – Mitä valmistajia on olemassa?
Suurimmalle osalle veneenomistajista Torqeedo oranssilla, kirkkaalla logollaan on tuttu nimi. Torqeedo tulee Saksan Starnbergin järveltä. Torqeedo on sähköisten venevoimalinjojen markkinajohtaja ja on toimittanut jo yli 100 000 sähkömoottoria ympäri maailmaa.
Moottoriveneiden akselilaitteiden ehdoton hitti on itävaltalainen Kräutler. Lisäksi on olemassa tunnettuja valmistajia, kuten Fischer Panda, Aquamot, E-Tech tai RiPower. Nämä valmistajat tunnetaan korkeasta laadustaan ja ovat valmistaneet sähkömoottoreita veneisiin ja laivoihin jo pitkään.
Vaikka markkinoilla on monia tunnettuja toimijoita, tulee jatkuvasti myös hienoja uutuuksia. Torqeedo tekee esimerkiksi sisämoottoreissa 15 kW asti yhteistyötä hollantilaisen WaterWorldin kanssa. Näiden moottoreiden hinta-laatusuhde sekä näytön ja ajovivun laatu ja käyttäjäystävällisyys ovat erinomaisia ja erittäin suositeltavia.
Myös edyn on suhteellisen tuntematon valmistaja, jonka akselilaitteet kattavat tehot 4 kW:sta 150 kW:iin. Lisäksi edyn tunnetaan erittäin moderneista perämoottoreistaan. Lisäksi on vielä joitakin valmistajia, joita ei vielä saa listata sivulle. Näihin kuuluvat Bellmarine, Propel ja greenstarmarine.
Sähköisten sisämoottoreiden edut ja haitat
Toisaalta sähköisillä sisämoottoreilla on perinteiset sähkömoottorin edut. Sähköiset sisämoottorit ovat hiljaisia, puhtaita ja erittäin tehokkaita. Lisäksi moottoreiden käsiteltävyys, ohjattavuus ja työntövoima matalilla kierroksilla ovat selvästi parempia. Sähköveneiden moottorit ovat myös edullisempia ylläpidossa, turvallisempia kuin polttomoottorit ja lisäksi ympäristöystävällisiä.
Sisämoottoreiden (purku ja asennus) vaatii teknistä osaamista. Lisäksi vetolaitteet sijaitsevat veneen sisätiloissa eivätkä perässä. Tämä on sekä etu että haitta. Ne ovat kiinteästi asennettuja ja toisin kuin perämoottoreissa, varkauden riski on lähes olematon. Lisäksi moottorit vievät sisätiloissa vain vähän tilaa ja ne voidaan jättää veneeseen talvehtimaan.
Monet sisämoottorit voidaan liittää myös Z-vetolaitteeseen, kuten esimerkiksi Alpha Oneen. Liukuviin veneisiin on siis jo olemassa sähköisiä ratkaisuja, jotka eivät kuitenkaan vielä hinnaltaan pysty kilpailemaan polttomoottoreiden kanssa.
Hankinnassa on toisaalta pieni haitta asennuskustannusten vuoksi. Toisaalta etuna on moitteeton ulkonäkö ilman näkyvää moottoria veneessäsi. Ja ei huolta: autamme mielellämme asennuksessa.
Sähköisen sisämoottorin asennus
Sisämoottorit ovat erityisesti keskikokoisissa ja suurissa veneissä sekä purjejahdeissa laajalti käytössä. Polttomoottorilla varustettujen akselilaitteiden etuna on, että moottorit ovat sisätilojen eristyksen ansiosta huomattavasti hiljaisempia kuin perämoottorit. Sähkömoottorin komponentit ja mahdollinen vaihteisto on asennettu koteloon.
Asennus on työläämpää kuin perämoottorissa ja se tulisi yleensä jättää asiantuntijan tehtäväksi. Tällöin vene tulisi nostaa vedestä, mikä saattaa vaatia nosturin. Olemassa olevaa akselilaitetta voidaan yleensä käyttää edelleen. Sisämoottori asennetaan kiinteästi veneen runkoon.
Tärkeää on asentaa ja kohdistaa uusi sähkömoottori tarkasti. Asennuksen voi toisinaan tehdä myös itse. Jos teillä on, kuten meillä, kaksi vasenta kättä, ilmoittakaa siitä meille. Etsimme teille veloituksetta veneenrakentajan läheltä, pyydämme kustannusarviot ja järjestämme asennuksen.
Sisämoottorin lataukset
WaterWorld-sisäperämoottori
Aquamot sisäperämoottori
E-Tech sisämoottori
Etusi greenboatsolutionsin kanssa
Vertaat lähes 600 erilaista sähkömoottoria.
Sinulla on yleiskatsaus yli 30 valmistajaan.