Parhaat sähköperämoottorit veneeseen
Myydyimmät sähköperämoottorit
Suositut sähköperämoottorit
Löydät kategorioista helposti oikean moottorityypin ja sopivan mallin veneeseesi. "Mitä sähköperämoottoreita veneeseeni on saatavilla?" – Täältä löydät lähes kaikki markkinoilla olevat merenkulkuun tarkoitetut valmistajat ja mallit.
Et ole varma, mikä sähköperämoottori sopii parhaiten? Soita meille! Tunnemme kaikki sähkövenemoottorit ja meillä on valikoimassamme 450 erilaista sähkömoottoria yli 20 valmistajalta.
Sähköisten perämoottoreiden erityispiirteet
Sähköperämoottoreita on saatavilla eri teholuokissa. Verkkokaupastamme löydät kaikki vaihtoehdot 1 kW:sta aina 144 kW:iin (200 hv) asti. Tarpeen mukaan tarvitset siirtymäajossa noin 1–2 kW tehoa venekiloa kohden, liukuajossa tehotarve kasvaa eksponentiaalisesti.
Perämoottoriasi voi ohjata joko suoraan moottorissa olevalla kahvalla tai vaihtoehtoisesti kauko-ohjaimella tai kiinteällä kaasukahvalla yhdessä ohjauspyörän kanssa.
Jopa 1,8 kW tehoon asti löydät sähköperämoottoreita integroidulla akulla. Plug & Play -ratkaisujen ansiosta nämä mallit ovat huomattavasti mukavampia, joustavampia ja käyttäjäystävällisempiä. Suuremmilla tehoilla tarvitset yleensä ulkoisen akun, joka liitetään sähkömoottoriin. Suosittelemme käyttötarkoituksesta riippuen moderneja litiumakkuja tai Deep Cycle AGM -akkuja merikäyttöön.
Perämoottorissa potkurin upotussyvyys ja siten varren pituus ovat tärkeitä tekijöitä. Moottoriveneisiin tai kumiveneisiin tarvitset yleensä normaalivarren / lyhyen varren. Purjeveneisiin sopii yleensä paremmin pitkä varsi. Joillakin valmistajilla on vaihtoehtoisesti myös superpitkä varsi tai korkeussäädettävät varren pituudet.
Sähköperämoottoreiden vertailu – Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota?
Valintakriteerit vaihtelevat veneen ja käyttötarkoituksen mukaan. Yksi tärkeimmistä kriteereistä meille on äänitaso. On olemassa sähkömoottoreita vaihteistolla, jotka tuottavat korkeataajuista surinaa tai muita ääniä. Nämä ovat selvästi hiljaisempia kuin polttomoottorit, mutta silti suhteellisen äänekkäitä.
Lisäksi on olemassa täysin äänettömiä sähköperämoottoreita, joista ei kuulu mitään ääntä. Mielestämme veneellä rentoutumista ja rauhaa ei tulisi häiritä millään tavalla. Suosittelemme siksi selkeästi vaihteistotonta, äänetöntä mallia. Löydät nämä tiedot myös yksittäisistä tuotteista tai voit suodattaa niiden mukaan.
Lisäksi on eroja vapaa-ajan ja ammattikäytön välillä. Vapaa-ajan käyttöön Torqeedon, ePropulsionin ja Aquamotin sähköperämoottorit tarjoavat parhaat edellytykset ylivoimaisella hinta-laatusuhteella.
Jos käytät venettäsi vuokraajana tai teollisuudessa ammattikäyttöön tai vaatimukset vuosittaiselle käyttöajalle ovat erittäin korkeat, suosittelemme erityisesti siihen tarkoitukseen suunniteltuja moottoreita premium-segmentistä. Tähän sopivat erinomaisesti Kräutlerin, E-Techin, e´dynin tai Aquamotin Professional Line -sarjan moottorit.
Jos etsit sähköperämoottoria liuku- tai puoliliukuveneeseen, jossa tarvitaan paljon tehoa, RiPowerin tai Aquawattin sähkömoottorit ovat täydellinen valinta. Useimmat muut perämoottorit on suunniteltu enemmän työntövoimaan uppoumarunkoisille veneille. RiPower tarjoaa myös suuria moottoreita 15 hv:sta aina 200 hv:iin asti suurille nopeuksille.
Sähköiset perämoottorit – Mitä valmistajia on olemassa?
Suurimmalle osalle veneenomistajista Torqeedo oranssilla, kirkkaalla logollaan on tuttu nimi. Torqeedo tulee Saksan Starnberg-järveltä. Torqeedo on sähköisten venevoimalinjojen markkinajohtaja ja on toimittanut jo yli 100 000 sähkömoottoria ympäri maailmaa.
Suosituin perämoottori kalastajille ja pienemmille moottoriveneille on Minn Kota Yhdysvalloista. Moottorit ovat teholtaan pienemmässä luokassa ja ovat polttomoottoreihin verrattuna jopa edullisempia tässä segmentissä, ja ovatkin jo pitkään syrjäyttäneet polttomoottorit.
ePropulsion on nouseva sähköisten veneenmoottoreiden valmistaja, joka on yllättänyt aiemmin erittäin hyvällä hinta-laatusuhteellaan. Myös ePropulsionin uusimmat akut E-voimalinjoihin ovat tuoneet positiivisen yllätyksen merenkulun alalle.
Lisäksi on olemassa tunnettuja valmistajia, kuten Kräutler, Aquamot, E-Tech ja RiPower. Nämä valmistajat tunnetaan korkeasta laadustaan ja ovat valmistaneet sähkömoottoreita veneisiin ja laivoihin jo pitkän aikaa.
Sähköperämoottoreiden edut ja haitat
Toisaalta sähköisillä perämoottoreilla on samat perinteiset edut kuin sähkömoottoreilla yleensä. Sama pätee polttomoottorin ja sähköauton vertailussa. Sähkömoottorit ovat hiljaisia, puhtaita ja erittäin tehokkaita. Lisäksi moottoreiden käsiteltävyys, ohjattavuus ja työntövoima matalilla kierroksilla ovat selvästi parempia. Sähköperämoottorit ovat myös edullisempia ylläpidossa, turvallisempia kuin polttomoottorit ja lisäksi ympäristöystävällisiä.
Sähköisistä käyttövoimista liikkuu joitakin ennakkoluuloja. Yksi aihe on toimintamatka ja akkujen kapasiteetti. Useimmiten toimintamatka on jopa suurempi kuin luullaan eikä aiheuta ongelmia. 95 % tapauksista polttomoottori voidaan ongelmitta korvata sähkömoottorilla. Ainoa poikkeus ovat liukuvarunkoiset veneet, joissa täytyy tarkemmin arvioida, onko sähkömoottori jo realistinen vaihtoehto.
Sähköperämoottoreiden hankintahinta on useimmiten korkeampi. Se pitää paikkansa. Toisaalta huoltokustannuksia ei ole ja käyttö on edullisempaa halvan sähkön ansiosta. Yleensä koko käyttövoimaratkaisu maksaa itsensä takaisin kolmen vuoden käytön jälkeen. Lisäksi akkujen ympäristövaikutuksia pidetään huonoina. Akut eivät kuitenkaan ole kooltaan riippuen ympäristölle sen haitallisempia kuin farkut tai kilo naudanlihaa, eikä ympäristövaikutus ole juuri merkittävä tekijä.
Toinen huomioitava seikka on akkujen latausaika ja paino veneessä. Latausaika on yleensä 6–10 tuntia, eli sama kuin veneiden tavanomainen satama- tai laituriaika. Painolla on merkitystä lähinnä liukuvarunkoisissa veneissä. Akut korvaavat polttoainetankin eivätkä vie juuri enempää tilaa, painavat korkeintaan muutaman kilon enemmän.
Sähköperämoottorin asennus
Perämoottorit ovat erityisesti pienemmissä veneissä ja kumiveneissä, joiden teho on enintään 15 hv, hyvin yleisiä, mutta niitä käytetään toki myös suuremmissa urheiluveneissä tai asuntoveneissä. Sähkömoottorin, käyttöakselin ja mahdollisen vaihteiston komponentit on asennettu yhteen koteloon. Pienemmissä moottoreissa ohjainlaite on myös kotelon sisällä, mutta suuremmissa moottoreissa ohjainlaite on yleensä erillinen.
Perämoottorin asennus tapahtuu helposti moottoripeiliin, joka sijaitsee veneen perässä. Kiinnitys tapahtuu kiristysruuveilla tai pulttaamalla. Moottorin painosta riippuen tämä on erityisesti alle 11 kW (15 hv) moottoreissa helppoa ja voidaan yleensä tehdä myös maallikon toimesta.
Perämoottorin lataukset
ePropulsion perämoottori
Aquamot Trend -perämoottori
Aquamot Professional -perämoottori
E-Tech perämoottori
Etusi greenboatsolutionsin kanssa
Vertaat lähes 600 erilaista sähkömoottoria.
Sinulla on yleiskatsaus yli 30 valmistajaan.