Keulamoottorit kalastajille parhaaseen hintaan
Myydyimmät keulamoottorit
Sähköiset keulamoottorit veneeseen
„Mitä sähköisiä keulamoottoreita on saatavilla veneeseeni?“ – Löydät kategorioista helposti sopivan moottorityypin ja mallin veneeseesi. Täältä löydät lähes kaikki markkinoilla merenkulkuun saatavilla olevat valmistajat ja mallit.
Keulamoottorit sopivat pääasiassa kumiveneisiin, RIB-veneisiin, soutuveneisiin tai jopa purjeveneisiin. Yleensä moottorit pystyvät vetämään veneitä 200 kilosta 2 tonniin vakaasti ja tarjoavat houkuttelevan vaihtoehdon perämoottoreille erityisesti kalastajille.
Etkö ole varma, mikä sähköinen keulamoottori sopii parhaiten? Soita meille! Meillä on yhteensä 30 erilaista sähkömoottoria kolmelta valmistajalta verkkokaupassamme.
Sähköisten keulamoottoreiden erityispiirteet
Sähköisiä keulamoottoreita on saatavilla pienessä tehoalueessa. Verkkokaupastamme löydät kaikki vaihtoehdot 0,5 kW:sta aina 1,5 kW:iin (2,5 hv) asti. Löydät myös laadukkaampia keulamoottoreita 1 kW:sta alkaen omasta kategoriastaan. Veneestä riippuen tarvitset siirtymäajossa noin 1–2 kW tehoa venekiloa kohden, liukuajossa tehotarve kasvaa eksponentiaalisesti.
Keulamoottoriasi voit ohjata joko kaukosäätimellä kaasun kautta, mikä on ylivoimaisesti yleisin vaihtoehto. Toisaalta voit ohjata sähkömoottoria myös erityisellä jalkapolkimella varustetulla kauko-ohjaimella. Tämä sopii erityisesti kalastajille, jotta kädet jäävät vavalle vapaaksi.
Mallit eivät useimmiten ole perämoottoreihin verrattuna Plug & Play -ratkaisuja, mutta ovat edullisempia. Keulamoottorit toimivat yleensä lyijy- tai AGM-akulla. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää myös pieniä litiumakkuja. Ne ovat kevyempiä, kestävämpiä ja hieman kalliimpia. Suosittelemme käyttötarkoituksen mukaan moderneja litiumakkuja tai AGM-akkuja merikäyttöön.
Keulamoottorissa potkurin upotussyvyys ja siten varren pituus ovat tärkeitä. Riippuen siitä, kuinka korkealla kansi on vedenpinnasta, voidaan valita eri varren pituuksia.
Eri keulamoottoreiden erot – Mihin minun tulee kiinnittää huomiota?
Veneen ja käyttötarkoituksen mukaan valintakriteerit vaihtelevat. Yksi tärkeimmistä kriteereistä meille ja useimmille kalastajille on äänitaso. On olemassa sähkömoottoreita vaihteistolla, jotka tuottavat korkeataajuista surinaa. Nämä ovat selvästi hiljaisempia kuin polttomoottorit, mutta silti melko äänekkäitä.
Kaikki keulamoottorit ovat yleensä täysin äänettömiä, niistä ei kuulu mitään. Mielestämme rauha ja rentoutuminen veneelläsi ei saa häiriintyä mistään. Löydät nämä tiedot myös yksittäisistä tuotteista tai voit suodattaa niiden mukaan.
Suurin osa veneilijöistä käyttää keulamoottoreita kalastukseen. Sähkömoottoreiden välillä on myös joitakin eroja. Sinun tulisi ehdottomasti huomioida portaittaisen ja portaattoman säädön erot. Suosittelemme portaattomasti säädettävää moottoria pienemmän kulutuksen vuoksi.
Lisäksi on olemassa erilaisia ominaisuuksia, kuten kääntyvä kahva, tukevat kiinnikkeet tai erityisen murtoluja materiaali. Tietenkin myös akun varaustason näyttö, GPS-signaali, pienempi kulutus tai mahdollinen erityinen suojakerros suolaveden käyttöön ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka tulee ottaa huomioon valinnassa. Valmistajasta ja mallista riippuen keulamoottorit voidaan myös yhdistää kaikuluotaimiin, kuten Hummingbird, Lowrance, Garmin tai muihin.
Peruslähtökohtaisesti keulamoottorit on suunniteltu yksityiseen vapaa-ajan käyttöön. Paljon ajavien kannattaa käyttää perinteistä sähköperämoottoria. Tällä saralla Torqeedo, ePropulsion ja Aquamot tarjoavat parhaat edellytykset lyömättömällä hinta-laatusuhteella.
Sähköiset keulamoottorit – Mitä valmistajia on olemassa?
Suurimmalle osalle veneenomistajista Minn Kota on tuttu modernin muotoilunsa sekä keltaisen ja mustan yhdistelmänsä ansiosta. Minn Kota on amerikkalainen merkki. Minn Kota on sähköisten venevoimalaitteiden markkinajohtaja ja on toimittanut jo tuhansia sähkömoottoreita veneilijöille ympäri maailmaa.
Suosittujen Minn Kota -keulamoottoreiden lisäksi, joita käytetään erityisesti kalastajien ja pienempien moottoriveneiden keskuudessa, on toki muitakin valmistajia. On olemassa myös Motorguide (Mercury) -moottoreita sekä Haswingin malleja. Nämä ovat myös erittäin suositeltavia ja pitävät, mitä lupaavat.
Moottorit alemmassa teholuokassa ovat polttomoottoreihin verrattuna jopa edullisempia ja ovat jo pitkään syrjäyttäneet polttomoottorit tällä alueella. Erityisesti, koska akkuja voidaan käyttää ongelmitta myös autopuolelta. Tutustu täällä parhaiten tarvittaviin vaatimuksiin.
Lisäksi on olemassa hyvin tuntemattomia valmistajia, jotka tarjoavat moottoreitaan esimerkiksi Amazonissa. Meillä ei ole käytännön kokemuksia näistä. Olemme avoimia uusille markkinoilla oleville malleille, mutta suosittelemme yleensä laadukasta moottoria. Ei turhaan sanota: ”Halpa ostaa kahdesti.”
Sähköisten keulamoottoreiden edut ja haitat
Toisaalta sähköisillä keulamoottoreilla on perinteiset sähkömoottorin edut. Sähköiset keulamoottorit ovat hiljaisia, puhtaita ja erittäin tehokkaita. Lisäksi moottoreiden käsiteltävyys, ohjattavuus ja työntövoima matalilla kierroksilla ovat selvästi parempia. Sähköperämoottorit ovat myös edullisempia ylläpidossa, turvallisempia kuin polttomoottorit ja lisäksi ympäristöystävällisiä.
Erityisesti kalastajille keulamoottorit ovat veneestä ja käyttötarkoituksesta riippuen loistava vaihtoehto perämoottorille. Tämä johtuu erityisesti joustavammasta ohjauksesta jalkapolkimella. Helpon käytön, hyvän hinta-laatusuhteen ja modernien ominaisuuksien lisäksi on myös monia mahdollisuuksia päivittää laitteistoa. Moottoreihin on saatavilla myös kaikuluotaimia ja autopilotteja.
Keulamoottorit on helppo (irrottaa) ja asentaa. Tämä on sekä etu että haitta. Ne ovat huomattavasti joustavampia ja voidaan irrottaa ajon jälkeen tai talvisäilytystä varten. Haittapuolena on, että keulamoottorit varastetaan useammin. Ei hätää: Irrottamisen lisäksi on muitakin tapoja suojata moottori varkaudelta!
Sähköisen keulamoottorin asennus
Keulamoottorit ovat erityisesti pienemmissä veneissä ja kumiveneissä, joiden teho on enintään 3 hv, laajalti käytössä, ja niitä käytetään luonnollisesti myös pienemmissä purjeveneissä. Sähkömoottorin, käyttöakselin ja mahdollisen vaihteiston komponentit on tilaa säästävästi asennettu yhteen koteloon.
Keulamoottorin asennus tapahtuu suhteellisen yksinkertaisesti veneen keulaan. Tästä tulee myös nimi. Kiinnitys tapahtuu moottoritelineen avulla tai suoraan pulttaamalla veneeseen. Moottorin painosta riippuen tämä on erityisesti enintään 2,5 kW (4 hv) moottoreissa helppoa ja onnistuu myös maallikolta.
Etusi greenboatsolutionsin kanssa
Vertaat lähes 600 erilaista sähkömoottoria.
Sinulla on yleiskatsaus yli 30 valmistajaan.