Sähkömoottorien tyypit veneiden sähkökäyttöön

Sähkömoottorien tyypit veneiden sähkökäyttöön

On erilaisia veneen moottorityyppejä, joilla kaikilla on etuja ja haittoja. Moottori riippuu pääasiassa veneestäsi. Päivitys uusimpaan sähkömoottoritekniikkaan on lähes aina mahdollista. Kerromme sinulle, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota, nauti lukemisesta!
  • Sähköiset veneen moottorit
  • perämoottori
  • Sisämoottori
  • Keulapotkuri
  • Potkurimoottori
  • Saildrive
  • pyörivä pod-moottori

Moottorityypit yleisesti

Perämoottori ja sisämoottori ovat yleisimmin käytettyjä moottorityyppejä. Keulamoottoreita käytetään usein kalastajien lyhyillä matkoilla. Purjeveneet ja purjeveneet puolestaan käyttävät usein laippamoottoria, Saildrivea tai upotettua moottoria.

Sähkömoottorin asennus

Voisimme tehdä sen helpoksi ja sanoa: Noudata asennuksessa valmistajan ohjeita! Tämä on ehdottomasti otettava huomioon. Emme halua, että vahingoitat veneesi, uuden moottorin tai pahimmassa tapauksessa itseäsi!
Sähkömoottorin asennus

Sähköperämoottori

Perämoottorit ovat laajalti käytössä pienemmissä veneissä ja jopa 15 hv:n kumiveneissä, mutta niitä käytetään myös suuremmissa urheiluveneissä tai taloveneissä. Sähkömoottori, akseli ja mahdollinen moottorin vaihteisto on asennettu yhteen koteloonsa. Ohjaus voidaan suorittaa veneen moottorin kautta käyttäen joko peräsimen tai ohjauspyörän ja kauko-ohjaimen.
Sähköperämoottori

Perämoottorin edut ja haitat

Perämoottorit voidaan helposti asentaa ja irrottaa. Ne ovat huomattavasti joustavampia ja voidaan purkaa ajon jälkeen tai talvisäilytyksen ajaksi. Haittapuolena on, että perämoottoreita varastetaan useammin. Älä huoli: moottorin suojaamiseksi varkaudelta on irrotuksen lisäksi muitakin keinoja!

Sähköinen perämoottorin asennus

Miten perämoottori asennetaan?

Perämoottorin asennus on helppoa moottoripeilin avulla, joka sijaitsee veneen perässä. Kiinnitys tapahtuu puristusruuveilla tai pulteilla. Moottorin painosta riippuen tämä on erityisen helppoa moottoreille, jotka ovat alle 11 kW (15 hv), ja sen voi yleensä suorittaa amatööri.
Koko ja paino vaihtelevat ulko perämoottorin mukaan 2,2 kg:sta 470 kg:iin. Suuremmissa malleissa on suositeltavaa käyttää nostolaitetta, kuten esimerkiksi nosturia, korkeamman painon vuoksi. Voit myös palkata asennuspalvelun.


Ostaessasi ulko perämoottoria sinun tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota oikeaan varren pituuteen! Löydät sopivan varren pituuden veneen moottorista artikkelissamme "4 vaihetta täydelliseen sähkömoottoriin".

Sisäinen sähkömoottori

Aalto koostuu moottorista, joka on kiinteästi asennettu veneen runkoon. Moottori ajaa jäykkää akselia, johon potkuri on kiinnitetty. Käyttö tapahtuu kauko-ohjauksella ja ohjaus tapahtuu peräsimen kautta, joka on kiinnitetty potkurin taakse ja ohjataan ohjauspyörällä.

Asennus on monimutkaisempi kuin perämoottorilla ja sen tulisi yleensä suorittaa asiantuntija. Vene on nostettava vedestä, mikä saattaa vaatia nosturin. Olemassa olevaa akselia voidaan yleensä käyttää edelleen. Sisäinen moottori kiinnitetään kiinteästi veneen runkoon.

Sähköinen keulamoottori

Keulamoottori muistuttaa rakenteeltaan paljon perämoottoria, mutta on kevyempi. Se kiinnitetään keulaan ja vetää siis enemmän venettä. Sitä voidaan ohjata peräsimen avulla tai kauko-ohjauksella, joka toimii kädellä tai jalalla.
Sähköinen keulamoottori

Bugimoottorien edut ja haitat

Bugimoottorit asennetaan veneen keulaan ja ne vetävät venettä ainoana eri moottorityypeistä. Tämä mahdollistaa paremman käsittelyn. Bugimoottoreita käytetään usein kalastuksessa, koska polkimien avulla molemmat kädet ovat vapaana. Suurempaa venettä varten ei suositella bugimoottoreita, koska niiden työntövoima on pienempi.

Kiinnostavaa kalastajille, joilla on sähkömoottorilla varustettu vene

Joissakin tapauksissa on olemassa autopilotti reittien ajamiseen tai GPS-Spotlock, jossa keulamoottori pitää veneen automaattisesti samassa paikassa. Kalastajille voidaan liittää integroitu kaikuluotain. Moottorin automaattinen laskeminen ja nostaminen napin painalluksella on myös mahdollista.

Miten keulamoottori asennetaan?

Asennus tapahtuu suoraan veneeseen tai asennuslevylle, joka kiinnitetään tiukasti veneeseen. Asennuslevy tarjoaa sen edun, että moottorin voi asentaa ja irrottaa nopeasti. Tämä on erittäin järkevää, jos et halua pitää moottoria pysyvästi veneessä. Asennus ei ole vaativa ja sen voi tehdä helposti itse.


Ostaessasi keulamoottoria, kiinnitä ehdottomasti huomiota oikeaan varren pituuteen! Löydät sopivan varren pituuden veneellesi artikkelistamme "4 vaihetta täydelliseen sähkömoottoriin".

Sähköinen potkurimoottori / laippamoottori

Vetolaite koostuu kompaktista ja vesitiiviistä kotelosta, johon moottori on integroitu. Se kiinnitetään veneen pohjaan laipalla eikä ole pyörivä. Käyttö tapahtuu kaukohallintalaitteella ja ohjaus tapahtuu perässä olevaan peräsinlaiteeseen kiinnitetyllä peräsimellä. Potkurimoottoria ohjataan ohjauspyörällä ja ohjauslaitteella, ja akku sijaitsee veneessä.


Laippamoottori tarvitsee vain vähän tilaa aluksen sisätiloissa, koska moottori on kokonaan potkurikotelossa eikä moottorin komponentit ulotu aluksen sisätiloihin. Laippamoottoreita näkee usein purjeveneissä. Haittapuolena voi olla mahdollisesti rajoitettu käsittelykyky, koska moottoria ei voi kääntää suoraan.

Miten asennetaan laippamoottori?

Asennus tulisi suorittaa ammattilaisen toimesta maalla, vene on nostettava vedestä ennen asennusta. Työ on vähemmän vaativa kuin Saildrive-asennuksessa, koska tarvitaan vain muutamia pienempiä reikiä rungon kiinnittämiseksi ja yksi suurempi johtojen läpivientiä varten. Olemassa olevia reikiä ja jalkoja voidaan yleensä käyttää uudelleen. Erityisen tärkeää on hyvä tiivistys rungon reikien ympärillä.

Sähköinen purjeveto

Saildrive on samankaltainen kuin pod-moottori, mutta sen komponentit ulottuvat moottorin sijaan veneeseen verrattuna. On myös pyörivä versio, mutta vakio on kiinteä moottori, jota ohjataan peräsimen avulla. Jalka laminoituu veneen runkoon ja olemassa olevia jalkoja voidaan yleensä käyttää uuden sähköisen purjeveton hankinnassa.
Sähköinen purjeveto
Ohjaus tapahtuu kaukokaasulla. Pyörivät Saildrive-moottorit voivat erota toisistaan maksimikääntökulman koon, ohjauksen mekaanisen tai sähköisen toteutuksen suhteen. Saildrive-moottorit ovat erityisen suosittuja purjeveneissä. Asennus on verrattavissa pod-moottorin asennukseen.

Sähköinen uppoamismoottori

Verrata voimalaitosten kustannuksia

Veneesi. Meidän voimasi.

Tuemme veneenomistajia sähköliikkuvuuteen liittyvissä asioissa vedessä. Onko sinulla lisäkysymyksiä sähkömoottoreista veneissä? Kirjoita meille sähköpostia osoitteeseen mail@greenboatsolutions.de. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian!

Huomautukset

Käytämme kaikissa tiedoissa ja laskelmissa suuntaa-antavia arvoja. Yksilölliset poikkeamat ovat tietysti mahdollisia. Jokaisella veneellä on erilaisia ominaisuuksia, emmekä siksi voi taata tietojen oikeellisuutta. On mahdollista, että veneesi tarvitsee enemmän tai jopa vähemmän tehoa kuin suositeltu.

Oikeellisuus

Sivustomme tiedot on laadittu suurimmalla huolella. Emme kuitenkaan voi taata tietojen oikeellisuutta emmekä vastaa tekstien virheistä aiheutuneista vahingoista.

Hyödyt greenboatsolutionsin kanssa

helppo.
Muutaman napsautuksen avulla säästät paljon aikaa ja stressiä!
nopea.
Saat tuloksen 5 minuutin kuluessa.
vertailukelpoinen.

He vertailevat lähes 600 erilaista sähkömoottoria.

läpinäkyvä.

Sinulla on yli 30 valmistajaa yhdellä silmäyksellä.

contact image