Sähkö vs. polttomoottori - kannattaako sähkömoottoreita veneessä?

Sähkö vs. polttomoottori - kannattaako sähkömoottoreita veneessä?

Mitkä ovat sähkömoottorien ja polttomoottoreiden etuja ja haittoja sinulle?

Annamme sinulle lyhyen yhteenvedon sähkömoottoreiden ja polttomoottoreiden yhtäläisyyksistä ja eroista veneissä. Mitkä ovat sähkömoottorin edut veneessä? Missä ovat [oletetut] haitat? Toivotamme sinulle hauskaa videon tai artikkelin katselua! Kirjoita meille kysymyksiä ja ehdotuksia.

SÄHKÖ vs. POLTTOMOOTTORI vedessä | Edut ja haitat yleiskatsauksessa

Nykyisten evästeasetusten vuoksi Youtube-videoita ei voida näyttää.

Sähkö- ja polttomoottorin yhtäläisyydet

Voinko ajaa sähkömoottorilla yhtä nopeasti kuin polttomoottorilla vai olenko hitaampi liikkeellä?

Ei huolta! Sähkömoottori huolehtii yhtä hyvin veneesi etenemisestä. Maksiminopeudessa molemmat moottorityypit ovat siis samalla tasolla.

Mistä veneen nopeus riippuu?

Aluksi ajattelimme, että moottori on ratkaiseva tekijä nopeudelle. Kuitenkin nopeus riippuu enemmän veneestä kuin moottorista. Artikkelissamme {%ckve71par01nf3p66lenx45la___Sähköveneet - kaikki mitä sinun tarvitsee tietää%} selitämme enemmän taloudellisesta nopeudesta ja mitkä arvot tarvitaan nopeuden laskemiseen.

Sähkömoottorin ja polttomoottorin energiankulutus veneessä?

Tämä yhteys on myös vakio! Tärkeää: Mitä nopeammin ajat, sitä enemmän energiaa kulutat. Olipa kyse sitten sähköstä, bensiinistä tai dieselöljystä. Ja se kasvaa eksponentiaalisesti kolmannessa potenssissa! Mitä tämä tarkoittaa? Jos haluat kaksinkertaistaa nopeuden, tarvitset kahdeksan(!) kertaa enemmän energiaa kuin aiemmin.



Siksi suosittelemme, että ajat lempeämmällä nopeudella riippumatta moottorista. Toki voit myös kiihdyttää kunnolla! Sinun on kuitenkin aina oltava tarpeeksi akkukapasiteettia tai ylimääräistä polttoainetta mukana, jotta et jää kuiville!


Joten ratkaisevaa ei ole energiankulutus, vaan pikemminkin varastosäiliön tyyppi veneessä, ja tässä on eroja. Lisätietoja eroista ja toimintamatkasta löydät alempana artikkelissa.

Sähkömoottorin ja polttomoottorin energiankulutus veneessä?

Sähkömoottorin ja polttomoottorin toimintaperiaatteet

Teknisesti sähkömoottori ja polttomoottori ovat tietysti perustavanlaatuisesti erilaisia. Voit lukea lisää siitä artikkelistamme, joka käsittelee veneiden moottoreiden toimintaperiaatteita. Tässä on enemmän kyse siitä, mitä molemmat moottorit tavoittelevat.

Potkuri muuntaa moottorin tehon työntövoimaksi ja työntää veneen haluttuun suuntaan. Polttomoottorit ja sähkömoottorit palvelevat yhteistä käyttötarkoitusta ja takaavat maksimaalisen ajonautinnon veneilyretkellä. Rakenne ja tapa, jolla akseli saadaan pyörimään, toimii eri tavalla.

Veneen moottorien asennus

Moottorin asennus veneeseen näyttää joka tapauksessa samalta. Sähköperämoottori asennetaan aivan kuten bensiinikäyttöinen perämoottori. Sama pätee tietysti muihin moottorityyppeihin, olipa kyseessä sitten laippamoottori, sisäperämoottori tai saildrive. Jos haluatte tarkempia tietoja asennuksesta, katso artikkelimme erilaisista sähkömoottoreista.

Sähkö- ja polttomoottoreiden erot

Onko sähkömoottori veneelleni kannattava?

Mitkä ovat nyt edut ja haitat? Tärkein kysymys veneen omistajille: Mikä on minulle ja veneelleni parempi vaihtoehto? Helpottaaksemme vertailua, esitämme sinulle sähkömoottorin edut ja haitat.

Sähkömoottorin edut veneissä

Sähkömoottorin edut polttomoottoriautoihin verrattuna ovat moninaiset. Mielestämme sähkömoottorilla on monia etuja, mutta se ei aina ole 100% sopiva. Sähkömoottoreihin liittyy myös joitain haasteita. Näytämme sinulle, kuinka voit helposti eliminoida nämä näennäiset haitat avullamme:

1. Sähkömoottorin äänenvoimakkuus

Sähkömoottori on huomattavasti hiljaisempi kuin polttomoottori! Moottorin äänenvoimakkuus vaihtelee sen tyypin ja rakenteen mukaan. Vaihteettomat sähkömoottorit ovat käytännössä äänettömiä, vain 30-60 desibelin äänenvoimakkuudella. Sähköiset veneenmoottorit, joissa on vaihteisto, ovat hieman meluisampia, noin 70 dB. Joka tapauksessa sähkömoottorit ovat huomattavasti hiljaisempia. Polttomoottorin melu muistuttaa suurkaupungin pääkatuja. Tämä oli juuri syy, miksi harkitsimme sähkömoottoria veneeseemme. Veneilyretkellä ajattelemme nimittäin pääasiassa luontoa ja rentoutumista.

Mielipiteemme: Melun suhteen sähkömoottorit ovat ainoa vaihtoehto ... paitsi tietenkin lihasten voimalla, jolloin teet vielä jotain hyvää terveydellesi!


Yleisesti ottaen artikkeli heijastaa faktojen lisäksi mielipiteemme. Pyrimme olemaan mahdollisimman objektiivisia. Kuten melkein kaikessa, myös tässä asiassa on toinen mielipide. Messuilla kuulemme veneen omistajilta joskus lausuntoja, kuten:


  • moottorin on oltava äänekäs ja haiseva
  • saanko moottorin äänentoistolaitteen mukaan?
  • Sähkö? Sitten minun täytyy puhua muiden kanssa
  • 1. Sähkömoottorit ovat huomattavasti hiljaisempia tai täysin äänettömiä

  • 2. Pakokaasuton, ei epämiellyttävää hajua

  • 3. Juoksevat kustannukset huomattavasti edullisempia!

  • 4. Ympäristöystävällinen ja ekologisesti kestävä

  • 5. Tulevaisuuden turvallisuus: Ei pelkoa ajokielloista

  • 6. Huoltovapaa: vähemmän vaivaa

  • 7. Korkeampi turvallisuus laivalla

  • 8. Hyötysuhde ja kiihtyvyys ovat korkeammat

  • 9. Käsittely ja käyttö ovat helpompia

  • 10. Korkea joustavuus: sähkö laivassa ja satamassa

2. Päästötöntä ja puhdasta

Ajoneuvon sähkömoottori ei tuota ympäristölle haitallisia ja pahanhajuisia pakokaasuja. Tutkimukset ovat osoittaneet, että puuttuvien suodattimien vuoksi ilmakehään pääsee 38 kertaa enemmän typen oksideja. Lisäksi moottori ei tarvitse öljyä, joka voisi vuotaa.

Ajat perheesi kanssa järvelle ja nenässäsi on huoltoaseman haju? Henkilökohtaisesti tämä oli yksi tärkeimmistä syistä, miksi aloimme kiinnostua sähköliikenteestä. (Tietysti on myös poikkeuksia, jotka pitävät huoltoaseman hajusta.) Joka tapauksessa ajattelemme teitä ja terveyttänne.


Puuttuvilla pakokaasuilla tai voiteluaineilla on myös suuri vaikutus eläimille ja ympäristölle. Satamissa näemme liian usein öljykalvon veden pinnalla. Se on hyödyllistä paitsi eläimille myös veden laadulle alueellasi. Erityisesti yhä kuumemmiksi muuttuvina kesinä Saksan järvien ja jokien vedenlaatu on tärkeä tekijä, jota sähköiset veneenmoottorit edistävät.

2. Päästötöntä ja puhdasta

3. Ei huoltokustannuksia ja edullinen käyttö!

Sähkömoottori on pitkällä aikavälillä huomattavasti edullisempi. Säästyt huoltokustannuksilta ja tarvitset energialähteenä vain sähköä. Erityisesti alhaisen tehon alueella sähkömoottorit voivat olla alun perin edullisempia kuin polttomoottorit.


Mitä suurempi akku, sitä korkeammat ovat koko järjestelmän kustannukset. Suosittelemme kiinnittämään huomiota siihen, kuinka paljon kapasiteettia tarvitset keskimäärin hankinnan yhteydessä.


Verkkosivustollamme olemme kehittäneet pienen kustannuslaskurin sinulle. Voit helposti vertailla vuosittaisia kustannuksia kotona ja nähdä, milloin sähkömoottori on kannattava veneellesi.


Sinun tarvitsee vain ilmoittaa, kuinka usein ajat vuodessa ja kuinka suuri veneesi kulutus on. Toisena mielenkiintoisena kohtana: näet kuinka paljon hiilidioksidia veneen moottori päästää ilmakehään ajan myötä ja kuinka paljon hiilidioksidia voidaan säästää.

Tasaisen tuloksen saavuttaminen: Milloin on edullisempaa käyttää sähkömoottoria?

Takaisinmaksuaika riippuu moottorista ja ajotavoistasi. Laskelmissa vertailet ostokustannuksia käyttökustannuksiin: ostat 15 hv polttomoottorin 4000 eurolla ja käytät vuosittain 800 euroa bensiiniin ja 200 euroa huoltoon. Tai ostat 11 kW (15 hv) sähkömoottorin akkujärjestelmällä 8000 eurolla ja käytät vain 200 euroa sähköön vuodessa.

Sähkökäyttöinen ajoneuvosi on kannattava jo 5 vuoden kuluttua. 10 vuoden kuluttua olet jo säästänyt 4000 euroa. Fossiiliset polttoaineet ovat rajallinen resurssi. Uskotko, että hinta nousee tulevaisuudessa? Oletamme pitkällä aikavälillä, että bensiinin hinta litralta nousee merkittävästi hiilidioksidiveron tai vastaavan vuoksi.


Toisaalta edulliset aurinkokennot tarjoavat mahdollisuuden tuottaa sähköä nollakustannuksella. Tämä sähkö voidaan tallentaa suoraan akkujärjestelmääsi.

Tasaisen tuloksen saavuttaminen: Milloin on edullisempaa käyttää sähkömoottoria?

4. Ympäristöystävällinen ja ekologisesti kestävä

Jos käytät sähkömoottorisi käyttöön vihreää sähköä, toiminta on jopa ilmastoystävällistä. Mitä tarkoittaa ilmastoystävällinen? Siinä ei synny haitallisia CO2-päästöjä tai typen oksideja, jotka saastuttavat ilmaa ja vaarantavat terveytesi. Lisäksi polttoaine, öljy tai muut voiteluaineet eivät pääse veteen. Sähkömoottoreilla ei ole vaaraa vaarantaa kotimaisia vesistöjä ja eläimiä.

Voit tuottaa sähköä vedessä itse asentamalla aurinkopaneeleja tai pieniä tuulivoimaloita veneeseesi. Vaihtoehtoisesti voit rakentaa laiturille tai venevajaasi laitteita ja olet myös turvassa nousevilta sähköhintoilta.


Tämä sopii erityisesti talolautoille, joilla on suurempi kattopinta-ala, mutta myös pienemmillä veneillä. Monet aurinkopaneelit voidaan taittaa tai kääriä yhteen ja ne voidaan asentaa helposti veneen katolle tai kaiteelle.

4. Ympäristöystävällinen ja ekologisesti kestävä

5. Ei ajokieltoa sähköveneille

Uutisissa puhutaan paljon autojen päästöistä ja harkitaan ajokieltoja. Tämä aihe tulee myös yhä suositummaksi vedessä - koko Amsterdamissa polttomoottoriveneet kielletään vuodesta 2025 lähtien. Moottoriveneissä puuttuu suodatinjärjestelmät päästöjen puhdistamiseksi. Moottoriveneet tuottavat 38 kertaa enemmän vaarallisia typenoksideja kuin autot.


Tietenkin Saksassa ja Itävallassa on jo nyt lukuisia järviä, joilla on ajokielto. Olemme varmoja, että ajokieltojen ja tiukempien vaatimusten määrä tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Sähkömoottorilla olet turvallisella puolella. Erityisesti jos harkitset uuden moottoriveneen ostamista, sinun tulisi pitää tämä merkittävä tekijä mielessäsi.

6. Huoltovapaa - ei enää stressiä!

Kesken kauden sinun täytyy vaihtaa moottorisi kuluvia osia. Ei sähkömoottorilla. Useimmat sähkömoottorit ovat huoltovapaita ja niillä on erittäin pitkä käyttöikä, jos ne on valmistettu korkealaatuisesti. Tämä vähentää huomattavasti stressiäsi. Onko moottorilla vielä takuu? Missä voin korjauttaa moottorin ja kuinka paljon se maksaa? Ehkä olet teknisesti taitavampi ja vaihto muutamaan kuluvaa osaa ei ole sinulle ongelma. Sitten tämä ei ole niin dramaattista sinulle. Me olisimme rehellisesti sanottuna täysin ylivoimaisia! Siksi valitsemme mieluummin sähkömoottorin varmistaaksemme asian.

6. Huoltovapaa - ei enää stressiä!

7. Korkeampi turvallisuus laivalla

Turvallisuus on kaiken A ja O. Sähköautot vakuuttavat tiellä korkeammalla turvallisuudellaan. Vedessä akun kuivassa säilytyksessä on kiinnitettävä huomiota, mutta roiskevesiä ei ole ongelma. Useimmat moottorit ovat täysin roiskevesisuojattuja. Jotkut akut ovat jopa täysin kelluvia. Palovaaran riski on vähäinen, mutta suosittelemme silti erityistä sammutinta tietyille akuille turvallisuuden vuoksi. Työskentelemme pääasiassa litium-rautafosfaatti-akuilla. Nämä eivät ole palavia ja siksi täysin turvallisia.


Bensiinin käsittely laivalla, joka on helposti syttyvää ja räjähtävää, jää pois. Mielestämme on paljon miellyttävämpää ilman bensiinikanisteria laivassa.

7. Korkeampi turvallisuus laivalla

8. Parempi hyötysuhde ja suurempi kiihtyvyys

Sähkömoottorissa on huomattavasti parempi hyötysuhde: energian muuntaminen on erittäin tehokasta, koska tyhjäkäyntikierroksia ei tarvita. Tämä johtaa siihen, että jo ensimmäisestä kierroksesta lähtien on erittäin suuri vääntömomentti, joten sähkömoottoreilla voidaan saavuttaa huomattavasti suurempi kiihtyvyys.

Käytännössä tämä kuulostaa varmasti ymmärrettävältä: mitä nopeammin lähdet liikkeelle, sitä parempi sinulle. Sama pätee sähköautoihin. Ei ole sattumaa, että Tesla Model S:llä on niin suuri kiihtyvyys ja se jättää kaikki muut autot liikennevaloissa taakseen. Ja tämä huolimatta akkujen lisäpainosta!

9. Helppokäyttöisyys ja hyvä käsiteltävyys

Käyttö ja käsittely ovat helpompia kuin polttomoottorilla. Bensiinimoottorit käynnistyvät yleensä kuristimella, jolloin moottori on käynnistettävä "ravistamalla" sitä. Ja tämä ei usein toimi ensimmäisellä yrityksellä. Sähkömoottorilla käynnistät moottorin suoraan painikkeella.

Monilla moottoreilla on portaaton nopeudensäätö. Etuna on, että moottori voi vaihtaa suuntaa eteen- ja taaksepäin ilman vaihtamista. Käyttö on siten huomattavasti intuitiivisempaa, käyttäjäystävällisempää ja nopeutta on helpompi säätää.


Toinen etu sähkömoottoreissa on, että moottoria ja akkua voidaan valvoa erittäin helposti. Usein valmistajat tarjoavat erityisiä toimintoja, jotka eivät ole suoraan integroitu polttomoottoreihin.


Tähän sisältyy jäljellä olevan toimintasäteen, virrankulutuksen, GPS:n tai autopilotin laskeminen. Tietenkin voit lisätä nämä ominaisuudet halutessasi myös polttomoottoreihin erikseen. Sähkömoottoreissa ne ovat usein jo integroituja, joten sinun ei tarvitse investoida enempää rahaa kuin on tarpeen.

10. Korkea joustavuus: sähköä aina ja kaikkialla

Kun käytät sähkömoottoria, sinulla on aina sähköä mukana. Muut sähkölaitteet, kuten lämmittimet, lamput, jäähdytyslaatikot ja muut, voidaan käyttää samassa sähköpiirissä. Huomioi tarvittava kapasiteetti akkujen suunnittelussa. Reittisuunnittelussa veneilymatkasi aikana sinun tulee ottaa huomioon myös latauspaikat maksimikapasiteetin vuoksi.


Hyvä puoli sähkömoottoreissa: sähköä on lähes kaikkialla saatavilla! Voit ladata akun omaan laituriisi, satamiin, laitureihin tai sähköasemille, joten olet silti erittäin joustava.

10. Korkea joustavuus: sähköä aina ja kaikkialla

Sähkömoottorin haitat

Soveltuvatko veneet sähkömoottorille?

Epäilykset sähkömoottoreita kohtaan ovat vielä suuret. Haluamme poistaa ennakkoluulot ja osoittaa sinulle edut. Polttomoottorit ovat toimineet hyvin vuosikymmenien ajan. Sähkömoottorit ovat kuitenkin teknisesti paljon tehokkaampia ja ainoa todellinen haittapuoli on tällä hetkellä energiansaanti. Sähkömoottorit tarvitsevat sähköä ja veneessä jännitelähteenä toimii yleensä uudelleen ladattava akku.
  • Energiatehokkuus ja toimintasäde
  • Sähkömoottorin hankintakustannukset
  • Akun tuotannon ympäristövaikutukset
  • veneakkujen paino
  • Latausaika

1. Energiatehokkuus ja toimintasäde

Bensiinillä on noin 100 kertaa suurempi energiatiheys kuin litiumioniakulla. Sähkömoottorit ovat kuitenkin noin 10 kertaa tehokkaampia. Tämän vuoksi energiatiheys on käytännössä noin 10 kertaa huonompi, mikä vaikuttaa negatiivisesti maksimaaliseen toimintasäteeseen. Siksi akun paino ja hankintakustannukset ovat erityisen tärkeitä suuremmilla moottoreilla tai jatkuvassa liukuvassa ajossa. On siis kannattavaa määrittää akun kapasiteetti optimaalisesti halutun ajon keston ja kapasiteetin mukaan.


Tämä haitta voidaan kuitenkin helposti kiertää suunnittelemalla reitit tai retket hyvin. Sähköä on yleensä saatavilla jokaisessa laiturissa tai satamassa. Jos käytät venettäsi päivällä, se voidaan kytkeä yöksi laiturin sähköverkkoon ja se on taas täydessä toimintakunnossa seuraavana päivänä.


Vaikka tämä on haitta, koska tarvitset joko enemmän tilaa akuille tai sinulla on pienempi toimintasäde veneessäsi, sähkömoottori vie huomattavasti vähemmän tilaa kuin polttomoottori. Kokemuksemme mukaan useimmissa tapauksissa, joissa siirrytään sähkömoottoriin, ei ole ollut ongelmia toimintasäteen kanssa.

1. Energiatehokkuus ja toimintasäde

2. Sähköisten veneiden hankintakustannukset

Akun hankintakustannukset kasvavat tarvittavan kapasiteetin mukaisesti. Ne muodostavat suuren osan sähköisen voimansiirron kokonaiskustannuksista. Pienissä ja keskisuurissa moottoreissa sähkömoottori on ehdottomasti kannattava. Kustannukset eivät ole paljon korkeammat tai jopa alhaisemmat verrattuna polttomoottoriin.

Viime vuosikymmeninä akkujen energiatiheydessä on tapahtunut valtavia harppauksia 5-8 prosentin vuosivauhdilla. Vuosittain investoidaan monia miljardeja euroja kehityksen edistämiseksi. Päätoimijoina ovat erityisesti suuret autonvalmistajat, jotka suunnittelevat siirtymistä puhtaisiin energioihin enemmistönä vuoteen 2030 mennessä.


Tämä hyödyttää erityisesti veneenomistajia ja sähkömoottorin ja akun käsite muuttuu houkuttelevammaksi. Parhaillaan akkujen hinnat laskevat 1 000 eurosta kilowattituntia kohti vain 500 euroon. Tämä kehitys tulee olemaan edullisempaa ja kannattavampaa sinulle seuraavien vuosien aikana! Lisäksi tutkitaan paljon vetyä energianlähteenä. Vety lupaa samanlaista toimintamatkaa ja nopeaa tankkausta kuin normaali polttoaine. Brennstoffzellen kustannukset eivät kuitenkaan ole kilpailukykyisiä tällä hetkellä. Olemme jännittyneitä ja olemme mukana kehityksessä! Ja vielä tärkeämpää: Pidämme sinut ajan tasalla uusimmasta teknologiasta uutiskirjeessämme!

3. Akkujen tuotannon ympäristövaikutukset

Sähkömoottorit ja akkujärjestelmät on valmistettava ja kuljetettava Saksaan. Valmistuksessa käytetään myös resursseja ja syntyy CO2-päästöjä. Moottorit valmistetaan yleensä Aasiassa ja tuodaan sitten maahan.

Pidämme tärkeänä kiinnittää huomiota tähän seikkaan ja suosia valmistajia, joilla on parempi CO2-tase. Olemme suunnitelleet verkkosivuillemme erityisen CO2-laskurin, jonka avulla voit laskea yksityiskohtaisesti CO2-taseen ja nähdä, milloin sähkömoottori on parempi ympäristön kannalta.


Mediassa raportoidaan parhaillaan paljon akkujen valmistuksesta ja siitä aiheutuvista ympäristöhaitoista sähköautojen vuoksi. Tässä pian tulee yksityiskohtainen artikkeli valmistuksesta ja siihen liittyvistä päästöistä.


Akkua kohti syntyy noin 125 kg CO2-päästöjä. Tämä vastaa noin 60 litran bensiinin päästöjä. Akun koon mukaan voit nopeasti laskea, milloin siirtyminen sähköautoon on kannattavaa. Usein jo ensimmäisen vuoden aikana!

3. Akkujen tuotannon ympäristövaikutukset

4. Akkujen paino

Suuremmat lyijyakku-järjestelmät ovat hyvin painavia tai litium-akkuja käytettäessä hyvin kalliita. Litium-akun hankinta on järkevää vain säännöllisesti ajaville. Säännöllisesti ajaviksi lasketaan noin 40 matkaa vuodessa, joissa akku tyhjenee kokonaan. Satunnaisetkin ajajat nauttivat AGM- ja geeliakkuilla kaikista sähkömoottorin eduista, joita ei voi mitata pelkällä rahalla.


Sääntönä voidaan pitää, että AGM-akut ovat noin kolme kertaa painavampia. Usein tankki poistetaan veneestä muutoksen yhteydessä, jolloin saadaan tarpeeksi tilaa ja tietty rakenne lisäpainolle veneessä. Tässä on tärkeää suunnitella akku mahdollisimman optimaalisesti, jolloin hieman enemmän painoa veneessä ei ole enää haitta. Erityisesti purjeveneissä tarvitaan joskus hieman enemmän painoa kölissä.

5. Latausaika veneissä

Latausaika täyteen vaihtelee akun ja laturin mukaan. Veneen voi tankata bensiinillä, dieselillä tai vedellä huomattavasti nopeammin. Tämä on paperilla yksi sähköisen veneen moottorin haitoista. Kuitenkin veneilijät ovat harvoin pitkiä aikoja ilman taukoja. Akkujärjestelmien latausnopeus kasvaa jatkuvasti ja sähköisen liikkumisen joustavuus kehittyy edelleen. Teslan Supercharger lataa auton akun 80%:iin 30 minuutissa. Latausasemien määrä vesillä kasvaa myös jatkuvasti, joten tulevaisuudessa pidemmät retket ovat mahdollisia ilman ongelmia.


Tarpeen mukaan löydämme yhdessä sopivan latausmahdollisuuden tai sähkömoottorin sopivalla toimintasäteellä veneellesi. Sähkömoottori ei kuitenkaan ole järkevä jokaiseen toimintasäteeseen ja käyttökohteeseen.

5. Latausaika veneissä

Johtopäätös: Sähkö- ja polttomoottoreiden vertailu

Molemmilla vaihtoehdoilla on omat etunsa. Jos haluat ajaa veneelläsi äänettömästi järven yli, suojella ympäristöä ja kotivesiäsi tai rakastat edistystä, sähkömoottori on juuri sinulle sopiva! Erityisesti pienempien ja keskikokoisten moottoreiden osalta sähköinen liikkuminen on lähes aina parempi vaihtoehto.


Jos omistat veneen, joka tarvitsee suuren moottorin liukuakseen, saatat tällä hetkellä olla paremmin palvellut perinteisellä polttomoottorilla. Pääasiassa akkujärjestelmän vuoksi.


Polttomoottorin edut ovat ennen kaikkea osittain pienemmät hankintakustannukset suuremmille voimansiirtojärjestelmille ja suurempi toimintasäde ja ajankohta suurilla moottoreilla. Tällä alueella sähkömoottorit ovat ehdottomasti premium-segmentissä, koska kaikki on mahdollista. Erityisesti liukuvien veneiden akkujärjestelmät ovat kalliita. Siitä huolimatta sähkömoottorit ovat ihanteellisia liukumiseen ja niillä on yhtä paljon voimaa! Erityisesti järvillä, joilla vain sähköveneet ovat sallittuja, ei ole vaihtoehtoa.


Sähkömoottorin edut ovat, että se on hiljainen, päästötön, puhdas ja usein huoltovapaa. Lisäksi käyttökustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat, mikä voi muodostaa taloudellisen edun usein ajaville. Sähkömoottorit ovat olleet suosittuja jo monien vuosien ajan kalastajien, pienveneiden ja kumiveneiden keskuudessa.


Hinnan akun kanssa on usein jopa alhaisempi tai ainakin yhtä korkea kuin polttomoottorilla. Sähkömoottorin lukemattomat muut edut ovat tässä yksiselitteisesti ylivoimaisia. Odotamme innolla, miten sähköinen liikkuminen kehittyy Saksassa ja Euroopassa, ja odotamme palautetta ja kokemuksiasi sähkömoottoreista!

Hyödyt greenboatsolutionsin kanssa

helppo.
Muutaman napsautuksen avulla säästät paljon aikaa ja stressiä!
nopea.
Saat tuloksen 5 minuutin kuluessa.
vertailukelpoinen.

He vertailevat lähes 600 erilaista sähkömoottoria.

läpinäkyvä.

Sinulla on yli 30 valmistajaa yhdellä silmäyksellä.

contact image